logo pkn en naam gemeente
doopdienst in Pro Rege, 12 april 2015
Kerkdiensten

Zondag 20 januari

(I) Pro Rege, 10 uur: ds W. Koerselman

2de collecte: PKN - Oecumene

(II) Kom en Zie, 19 uur:

Start week van gebed

adres kerk: Boezemweg 166, 3031 BP

 

Een heel aantal kerkgemeenschappen van Kralingen en Crooswijk vieren de Week van gebed voor de eenheid. Dit jaar in Kom en Zie, Boezemweg 166. We volgen het internationale thema Recht voor ogen. De liturgie en het thema van de week van gebed is voorbereid door christenen uit Indonesië.

Weet u van harte welkom!

Zondag 27 januari

(I) Hoflaankerk, 10 uur: ds Ilse Hogeweg

Ontheffing en bevestiging ambtsdragers • m.m.v. de cantorij. schriftlezingen: Jesaja 61: 1-9 en Lucas 4: 14-21 • 2de collecte: studentenpastoraat in Rotterdam

 

Ook op deze dag klinkt een profetische tekst die in de adventstijd wordt gelezen, en nu zo anders klinkt, in deze tijd van Epifanie. Een prachtige tekst over het genadejaar van de Heer, en over de Geest die mensen meeneemt om mee te werken aan wereld van genade. Deze tekst van Jesaja klinkt door in de synagoge van Nazareth.

Met deze tekst mogen wij afscheid nemen van ambtsdragers die hun tijd en inzet gegeven hebben: Pim van Loon en Marga Hirschfeld.

Wij mogen ook twee ambtsdragers herbevestigen: Eelco Stapelkamp en Annie van Hoof en van pastoraal bezoekers hun belofte van geheimhouding ontvangen: Jeanine Wisse en Rity Sörensen.

(II) Avenuekerk, 19 uur

afsluiting van de Week van gebed

Taizéviering als afsluiting van de Week van gebed voor de eenheid.

Adres kerk: Avenue Concorida 111.

Zondag 3 februari

Pro Rege, 10 uur: ds Ilse Hogeweg

Viering van de Maaltijd van de Heer speciaal met en voor kinderen

 

Fijn om weer deze speciale dienst te mogen vieren met elkaar. Met andere teksten en liedjes verstaat iedereen opnieuw en anders hoe Jezus zichzelf heeft gegeven, als de kracht van de liefde van God.

 

 

Afterparty

 

Op Tweede Kerstdag zie je ze al: de afgetuigde, uit­ge­droog­de en naal­den­ver­lie­zen­de oude kerst­bomen. Na wekenlange voor­bereidingen is het Kerstfeest de dag er na alweer voorbij?! Voorbij?!? In de liturgie van de kerk is dan pas het grote feest begonnen. Wekenlang duurt het, om het kerstbericht te verwerken, te verstaan, om de mooiste lie­de­ren te blijven zingen over het licht, dat sterker is dan alle don­ker. Over het won­der van God, die mens is geworden onder ons. Die periode noemen we Epi­fanie: de litur­gische kleur is wit. De kleur van de vreugde van het kerst­feest.